Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 6 beste paardrijhandschoenen!

Laatste update 9 februari 2022
paardrijhandschoenen
Laatste update 9 februari 2022

Paardrijhandschoenen zijn belangrijk tijdens het paardrijden! Sommige ruiters dragen deze niet, omdat ze denken dat de handschoenen toch alleen maar in de weg zullen zitten of te warm zijn.

Rijhandschoenen zorgen er echter niet alleen voor dat je handen goed tegen het weer beschermd zijn, maar ze zorgen er ook voor dat je handen geen verwondingen oplopen, zoals schaafwonden en blaren.

In dit artikel vertellen we je er alles over en geven we je tips bij het kopen van paardrijhandschoenen. Ook hebben we onze favorieten voor je op een rijtje gezet. En daarmee trappen we meteen af in onze top 6 beste paardrijhandschoenen!

Top 6 beste paardrijhandschoenen

Zoals beloofd delen we hieronder onze top 6 favoriete paardhandschoenen met je.

1. Roeckl paardrijhandschoenen waterdicht

5/5

2. Paardrijhandschoenen Anky Technical

4.8/5

3. Rijhandschoen Elt Allrounder

4.7/5
rijhandschoen elt

4. Roeckl paardrijhandschoenen Madison

4.9/5

5. Paardrijhandschoen zomer QHP Air Flow

4.8/5

6. Paardrijhandschoen BR Classy Pro

4.6/5

Paardrijhandschoenen kopen, waar moet je op letten?

Als je nieuwe paardrijhandschoenen gaat kopen, is het natuurlijk fijn als weet waar je op moet letten. Zo kan je meteen de voor jou best passende kiezen. Daarom hebben we een aantal tips voor je.

Allereerst kan je op de grip letten. Want het is natuurlijk belangrijk dat je rijhandschoenen niet je grip verslechteren doordat ze bijvoorbeeld te glad zijn. Kijk dus of de handschoen voldoende grip heeft.

Daarnaast is het materiaal van de paardrijhandschoenen ook erg belangrijk. Zo zijn er rijhandschoenen van leer. Deze zijn weliswaar wat duurder dan handschoenen van stof, maar houden je handen wel warm en gaan lang mee! Paardrijhandschoenen van spandex daarentegen zitten zo fijn om je hand dat je ze amper voelt zitten, maar ventileren weer wat minder in de zomer.

Het comfort van je rijhandschoenen is ook heel belangrijk, want je wilt natuurlijk geen last hebben van je handschoenen tijdens het rijden. Belangrijk is dan ook dat je ze in de juiste maat koopt. Net wat te kleine handschoenen kunnen ervoor zorgen zonder dat je handen worden afgekneld, wat pijnlijk is, maar ook voor koude vingers kan zorgen. En net wat te grote handschoenen kunnen weer makkelijk afglijden en je onvoldoende grip op de teugels geven.

Het kan ook zijn dat je graag wil dat je paardrijhandschoenen nog extra eigenschappen hebben. Zoals bijvoorbeeld het goed aansluiten rondom je pols, of dat ze waterdicht moeten zijn of juist niet.

Ook is het belangrijk dat de paardrijhandschoenen goed ventileren zodat je er niet zo snel zweethanden in krijgt. En natuurlijk is het ook fijn als ze lang mee gaan, anders moet je al snel weer nieuwe kopen. Vaak zijn net wat duurdere handschoenen kwalitatief beter dan goedkope paardrijhandschoenen en dus de investering wel waard!

Welke soorten paardrijhandschoenen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten en merken paardrijhandschoenen waar je tussen kunt kiezen. We noemen er een aantal op.

Leren paardrijhandschoenen

We benoemden ze eerder al een keer in dit artikel. Maar met leren paardrijhandschoenen koop je over het algemeen echt comfort en kwaliteit. Ze dragen prettig, hebben vaak een erg zachte binnenkant, houden je handen lekker warm en gaan erg lang mee! Deze warme paardrijhandschoenen zijn ook geschikt om in de winter te dragen.

Witte paardijhandschoenen

Deze handschoenen worden vaak gedragen tijdens wedstrijden. Je hebt ze in allerlei materiaalsoorten, van leer, kunstleer, neopreen tot katoen.

Roeckl paardrijhandschoenen

Roeckl is een merk rijhandschoen wat al zes generaties lang bestaat. Dit is met name te danken aan de goede kwaliteit van deze handschoenen. Ze bieden je comfort tijdens het rijden, een erg goede grip en ze gaan lang mee! Er zijn inmiddels wel 100 verschillende Roeckl paardrijhandschoenen gemaakt van fleece, leer, katoen en alles daar tussenin. Het zal je dan ook niet verbazen dat je dit merk ook aan aantal keer terugziet in onze top 6 beste paardrijhandschoenen!

Naast de uitstekende kwaliteit van de materialen, wordt bij Roeckl paardrijhandschoenen ook gekeken naar het uiterlijk. Het oog wil immers ook wat! Iedere handschoen heeft een mooie afwerking. Voor kinderen wordt er gewerkt met kleur en printen en voor volwassenen is er ook genoeg keuze. Denk hierbij aan bepaalde patronen, zoals een reptielenpatroon in kunstleer waardoor het heel echt lijkt of een gedetailleerde afwerking met Swarovski steentjes.

Op zoek naar meer ruiterkleding en accesoires?

Artikelen over de beste rijbroeken voor dames en paardrijbroeken voor kinderen vind je uiteraard ook op paardengids.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *